Pomoc i kontakt

Konto

CyBor Amino Plus 5l

    • Dostępność: Chwilowy brak towaru
    • Producent: Calfert
    • Szybka wysyłka

      Dostawa produktów nawet na drugi dzień roboczy

    • Darmowa dostawa

      Dla wszystkich zamówień powyżej 1 500 zł, przy 1 paczce do 30kg i przedpłacie na konto

    • Kontakt z nami

      Zadzwoń: +48 695 989 864

    Cena:

    182,52 zł

    Koszt wysyłki: od 15,00 zł

    Opis produktu

    CyBor Amino Plus to nawóz z firmy Calfert. Dolistny nawóz zawierający ważne mikroelementy, takie jak bor  w formie boretanoloaminy, cynk i mangan schelatowane przez EDTA, oraz molibden rozpuszczalny w wodzie. Nawóz zawiera również dodatek związku poprawiającego pobieranie składników pokarmowych przez liście i inne zielone części rośliny uprawnej. Nawóz należy stosować przede wszystkim w dwóch kluczowych dla roślin okresach: przed zakończeniem wegetacji, aby przygotować rośliny do spoczynku zimowego oraz na początku wegetacji, aby ułatwić jej prawidłowe rozpoczęcie aktywności fizjologicznej w danym sezonie. Dzięki zawartości cynku nawóz podnosi wytrzymałość roślin na niskie temperatury. Mangan sprzyja przemianom azotu oraz szybkiemu drewnieniu tkanek. Bor i molibden odgrywają szczególną rolę w okresie około kwitnienia oraz w czasie wzrostu i rozwoju zawiązków. Nawóz przeznaczony jest do pozakorzeniowej aplikacji w uprawach jagodowych, sadowniczych, warzywniczych i rolniczych.


    Skład:
    Bor (B) rozpuszczalny w wodzie – 6,9%
    Mangan (Mn) rozpuszczalny w wodzie i schelatowany przez EDTA – 0,77%
    Molibden (Mo) rozpuszczalny w wodzie – 0,38%
    Cynk (Zn) rozpuszczalny w wodzie i schelatowany przez EDTA – 3%


    Dawki i zakres stosowania:
    Jabłoń, Grusza
    Pierwsze 1-2 zabiegi należy wykonać po pojawieniu się pierwszych zielonych części, i powtórzyć po 7 dniach. Kolejne zabiegi należy wykonać przed i po kwitnieniu :  0,5-1,5 l/ha
    Ostatnie 2-3 zabiegi co 7 dni należy wykonać po zbiorach owoców przed zakończeniem wegetacji : 1-3  l/ha


    Wiśnia, Czereśnia, Śliwa :
    Pierwszy zabieg wykonać w fazie białego pąka : 0,5-1,5 l/ha 
    Kolejne 2-3 zabiegi co 7 dni należy wykonać po kwitnieniu w czasie wzrostu zawiązków : 0,5-1,5 l/ha 
    Ostatnie 2-3 zabiegi co 7 dni należy wykonać po zbiorach owoców przed zakończeniem wegetacji : 1-3 l/ha


    Truskawki 
    Pierwsze 3-4 zabiegi co 7 dni wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy białego pąka :  1-2 l/ha 
    Dla plantacji pozostawionych na kolejny sezon wegetacyjny ostatnie 2-3 zabiegi co 7 dni należy wykonać po zbiorach owoców, a przed zakończeniem wegetacji : 1,5-3 l/ha


    Malina letnia
    Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji we wczesnych fazach rozwojowych do początku kwitnienia : 0,5-1,5 l/ha 
    Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców przed zakończeniem wegetacji : 1-3 l/ha


    Malina jesienna
    Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać na początku wegetacji w czasie intensywnego wzrostu pędów jednorocznych : 0,5-1,5 l/ha
    Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców przed zakończeniem koszenia pędów : 1-3 l/ha


    Borówka
    Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji we wczesnych fazach rozwojowych do początku kwitnienia : 0,5-1,5 l/ha 
    Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców przed zakończeniem wegetacji : 0,5-1,5 l/ha


    Zboża ozime
    Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać jesienią od fazy 3-6 liści : 0,25-1 l/ha
    Kolejne 2-3 zabiegi wykonać wiosną w czasie krzewienia : 0,25-1 l/ha


    Ziemniaki
    Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać od momentu zakrywania redlin przez roślinę : 0,5-1 l/ha
    Kolejne zabiegi wykonać w czasie intensywnego przyrostu : 0,5-1 l/ha


    Zboża jare 
    Pierwszy zabieg wykonać w fazie intensywnego wzrostu liści oraz powtórzyć w czasie krzewienia : 0,25-1 l/ha
    Kolejne zabiegi wykonać w fazie strzelania w źdźbło oraz powtórzyć w fazie liścia flagowego : 0,25-1 l/ha


    Kukurydza 
    Pierwszy zabieg w fazie 3-5 liści, kolejny w fazie 6-9 liści : 0,25-1 l/ha


    Rzepak
    Pierwszy zabieg wykonać jesienią w fazie 3-5 liści, powtórzyć po 7 dniach : 0,5-1,5 l/ha 
    Kolejne 2-3 zabiegi wykonać wiosną po ruszeniu wegetacji do fazy zwartego pąka : 0,5-1,5 l/ha


    Rzepak
    Pierwszy zabieg wykonać jesienią w fazie 3-5 liści, powtórzyć po 7 dniach : 0,5-1,5 l/ha 
    Kolejne 2-3 zabiegi wykonać wiosną po ruszeniu wegetacji do fazy zwartego pąka : 0,5-1,5 l/ha


    Kapusta głowiasta, kapusta pekińska 
    Pierwszy zabieg wykonać 14-21 dni po sadzeniu roślin, kolejne 2-3 w fazie intensywnego przyrostu masy zielonej : 1-2 l/ha


    Marchewka, pietruszka, burak
    Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej : 1-2 l/ha


    Pomidor, papryka 
    Pierwsze zabiegi wykonać 14 dni po sadzeniu rozsady, kolejne 2-3 przed i na początku kwitnienia. Wykonać 2-3 zabiegi w czasie wzrostu zawiązków owocowych : 1-2 l/ha


    Ogórek
    Pierwsze zabiegi wykonać 14 dni po sadzeniu rozsady, kolejne 2-3 przed i na początku kwitnienia. Wykonać 2-3 zabiegi w czasie wzrostu zawiązków owocowych : 1-2 l/ha 

    Środki ochrony roślin przeznaczone dla użytkowników profesjonalnych mogą być zbywane osobom pełnoletnim, które ukończyły odpowiednie szkolenie określone w art. 28 Ustawy o środkach ochrony roślin. Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zwróć uwagę na zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia oraz przestrzegaj środków bezpieczeństwa zamieszczonych w etykiecie”

    • Szybka wysyłka

      Dostawa produktów nawet na drugi dzień roboczy

    • Darmowa dostawa

      Dla wszystkich zamówień powyżej 1 500 zł, przy 1 paczce do 30kg i przedpłacie na konto

    • Kontakt z nami

      Zadzwoń: +48 695 989 864

    Zapytaj o ten produkt

    Masz pytania odnośnie tego produktu? Skorzystaj z formularza kontaktowego.

    Przepisz kod z obrazka

    weryfikator

    Zamknij wyszukiwarkę

    {INPUT_SZUKAJ_OPIS}