Opis produktu
BioWełna do Ściółkowania Brązowa to produkt z firmy Agrimpex. Blokuje wzrost chwastów, wzbogacając glebę o składniki pokarmowe, pozytywnie wpływa na plonowanie. Skutecznie chroni pnie drzew i krzewów przed wiatrem i mrozem. Do stosowania w uprawach ekologicznych, ogródkach działkowych i ogrodach przydomowych. Nadaje się do przycinania na dowolny wymiar i kształt. Jest przyjazna dla środowiska, wykonana w 100% z wełny owczej, wykorzystywana w uprawie roślin w odkrytym gruncie jak i pod osłonami.
- Chroni przed chwastami i ogranicza dostęp ślimaków do roślin,
- Podnosi temperaturę gleby i ogranicza odparowywanie wody z podłoża,
- Wzbogaca glebę w składniki pokarmowe i materię organiczną poprzez swój stopniowy rozkład,
- Zapobiega przesuszeniu gleby,
- Zapewnia czystość owoców (truskawka, poziomka),
- Ulega biodegradacji,
- Jest naturalnym materiałem izolacyjnym,
- Skutecznie chroni pnie drzew i krzewów przed przemarzaniem,
- BioWełnę można przycinać na dowolny kształt i wymiar,
- Na donicach i doniczkach można stosować jako materiał izolacyjny.
Sposób użycia:1. Rozłóż BioWełnę. Przytnij na pożądany przez Ciebie wymiar. Natnij na BioWełnie małe otwory na sadzonki (odstępy według Twojego uznania). Posadź roślinę, podlej i gotowe.
2. Możesz też BioWełną włókniną pnie drzew i krzewów róż bądź całą roślinę. To świetny materiał izolacyjny chroniący przed przymrozkami i odstraszający ślimaki.
3. BioWełnę możesz wykorzystać w doniczkach: na górze - jako ochrona ściółkująca, pod doniczką - ułatwiając odprowadzanie nadmiaru wody oraz wokół doniczki jako izolator.
Środki ochrony roślin przeznaczone dla użytkowników profesjonalnych mogą być zbywane osobom pełnoletnim, które ukończyły odpowiednie szkolenie określone w art. 28 Ustawy o środkach ochrony roślin. Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zwróć uwagę na zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia oraz przestrzegaj środków bezpieczeństwa zamieszczonych w etykiecie”